InfomailBe om tilbudFinn en installatør

Spørsmål og svar

Din ultimate kunnskapsbase for installering av xComfort smarthus-løsninger.

Spørsmål og svar

Gjennom årene har vi samlet en mengde tips og triks for å sikre at installasjonen av Smart Home Controller (SHC) skal gå glatt og sømløst. Så hvis du opplever problemer eller trenger mer informasjon til noen aspekter ved installasjonen, vil du sannsynligvis finne svaret du trenger her.

Bla gjennom våre spørsmål og svar nedenfor, og hvis du fortsatt ikke kan finne informasjonen du leter etter, kan du ta kontakt [linker til B2B kontaktside], så skal vi gjøre vårt beste for å hjelpe

Når Smart Home Controller aktiveres av kontrolleren, vil den automatisk koble seg til Eaton Remote Server. Det trenges ingen ekstra konfigurasjon i ditt lokale nettverk.

Nei. Hvis Smart Home Controller aktiveres av kontrolleren, vil den automatisk koble seg til Eaton Remote Server. Noen rutere/modemer er imidlertid også konfigurert til å blokkere alle porter mot utsiden. I så fall må følgende port åpnes: 2443 (tcp)

Ja, men det gjøres på egen risiko. Det vil ikke bli gitt noen brukerstøtte for dette. Les bruksanvisningen for modemet/ruteren for å åpne port 80. Bruk IP-adressen til det selskapet som har den tildelte eksterne porten for å få tilgang til Smart Home Controller via en nettleser.

Aktiver alltid WLAN sikkerhet! WPA-kryptering anbefales på det sterkeste.

Ja, men vær oppmerksom på at forbindelsen kan være mindre stabil. Smart Home Controller holder en permanent forbindelse med Eaton Remote Server. Hvis det ikke kan opprettes noen tilkobling, eller hvis en allerede etablert forbindelse brytes av andre grunner, vil Smart Home Controller med jevne mellomrom forsøke å starte den igjen. I GSM-nettverk blir IP-adressen tildelt dynamisk, og den kan endre seg oftere. I dette tilfellet må Smart Home Controller etablere forbindelsen på nytt igjen. Dette vil bli logget i diagnosesystemloggen.

Den sikre forbindelsen mellom Smart Home Controller og Eaton Remote Server er basert på SSL/TLS- og X.509 (SSL)-sertifikater. Hver Smart Home Controller bruker spesielt installerte sertifikater fra Eaton Remote Server for godkjenning.

xComfort er ideell for både nye og eksisterende boliger og hytter.

Ekstrakostnaden ved installasjon av xComfort i forhold til et tradisjonelt anlegg med tilsvarende funksjoner er 10-15%. Du får også fordelen av å legge til nye funksjoner enkelt og kostnadseffektivt. Men er man tidlig nok ute med planlegging av et trådløs xComfort system for en ny bolig, trenger ikke xComfort å koste noe mer enn en konvensjonell installasjon da man får en trådløs installasjon, uten behov for bokser til lysbrytere og termostater.

xComfort kan brukes til å styre alt fra en enkelt lampe til omfattende lys-, varme- og sikkerhetsløsninger. Begynner du i det små finnes det løsninger fra et par tusen kroner, et godt eksempel er våre GoWireless startpakker hvor man kan velge smarte løsninger når man pusser opp og bygger sitt smarthus etter sitt eget tempo og behov.

Din lokale installatør kan gi et prisforslag på en løsning som passer til ditt hjem etter deres behov. Kontakt nærmeste installatør for et tilbud.

Systemet bidrar til å redusere oppvarmingskostnadene. I et vanlig hus som hovedsakelig oppvarmes til elektrisitet, kan du forvente lavere strømkostnader.

xComfort er enkelt å installere i forhold til andre tilsvarende systemer, noe som bidrar til en uovertruffen fleksibilitet og attraktiv pris.

Enova har støtteanordning for Bolig og Hytter som installerer et varmestyringsystem. Støtten til varmestyringssystem avvikles fra 1. juni. For å få støtte må tiltaket både være gjennomført og registrert med faktura før 1.juni i år. For mer informasjon se Enova sin nettside.

Ja, xComfort kan styres via App med en sentralenhet. Denne kan monteres med engang, eller på sikt når man ønsker det.

Du må ha en trådløs Wi-Fi router med LAN som sentralenheten tilkoples, denne trenger ikke å være tilkoplet nettverk for å styre innenfor boligens/hyttens 4 vegger.

Du må ha en internettforbindelse for å fjernstyre boligen eller hytten, det krever dog ingen høy hastighet slik at et mobilt bredbånd vil fungere fint.

Du trenger ikke noen smartphone eller nettbrett dersom du ikke ønsker dette. Du kan kontrollere belysning og oppvarming via trådløse brytere, fjernkontroll eller romtermostater.

Du trenger ikke å erstatte alt. xComfort er fleksibelt og kan brukes uten problemer i kombinasjon med det du allerede har. For eksempel kan du holde lysbryteren du har i dag. Du kan deretter utvide og endre systemet slik du ønsker selv.

Du trenger ikke å bytte panelovnene, det finnes en xComfort aktuator som kan styre de i tillegg til å overvåke strømforbruket. Når det gjelder elektriske varmekabler eller varmefolie, må konvensjonell termstat byttes til en smart xComfort termostat.

Du kan styre elektriske panelovner, varmeovner, varmefolie, varmekabler, terrassevarmer, radiator eller vannbåren gulvvarme med xComfort, for elektrisk oppvarming finnes det egnede aktuatorer for optimal varmestyring med PWM regulering og kWh måling.

Det er fullt mulig å ha flere brytere/betjeningspunkter, f.eks i en gang, trappeoppgang eller et større rom. Opptil 32 ulike brytere kan styre en lyssone, en lyssone er en lysgruppe som styres av en aktuator f.eks 6stk downlights i en gang, en taklampe på et soverom eller spisebordslampen.

En bryter kan styre flere lyssoner, dersom man ønsker å unngå mange ulike brytere og heller styre de ulike lyssonene pr fjernkontroll eller App og kun ha enkel lysstyring fra trådløs bryter i rommet.

En trådløs hovedbryter ved utgangsdøren kan enkelt settes opp som en «Hjemme» og «Borte» bryter som setter boligen i det moduset du ønsker når du forlater og ankommer boligen, det samme gjelder for en trådløs «Natt» og «Morgen» bryter som kan enkelt plasseres ved nattbordet

xComfort tilbyr et fleksibelt utvalg av design, da trykknappene er basert på på standarden 55x55mm som passer opp mot en rekke leverandører og vippene som finnes i mange forskjellige farger kan enkelt byttes ut sammen med foretrukken ramme i farget plast, glass, aluminum, stål, treverk eller andre type design.

Det finnes aktuatorer for kWh måling av total forbruk, aktuatorer for kWh måling av lokal forbruk, og aktuatorer for styring med integrert kWh måling.

Opptil 10 år ved normal bruk.

Det er 5 års garanti på alle xComfort produkter, men produktene er laget for livsløpstandard. Et godt eksempel er robustheten i våre aktuatorer som er beskyttet mot overopphetning, kortsluttning, overbelastning og overspenning.

Elektrikeren tar seg av de primære funksjonene av styring for lys, varme, kWh/energi måling, sikkerhet osv, og dokumenterer installasjonen med en ansvarsrett for installasjonen.

Du kan selv programmere dine lysscener, varmeinnstilinger, tidsinnstillinger og rutiner direkte i Appen

Alle elektriske installasjoner må utføres av en kvalifisert elektriker.

En xComfort installatør kan du finne her.

Kontakt en installatør i ditt nærområde.