InfomailBe om tilbudFinn en installatør

Smarthus

xComfort fra Eaton er et trådløst styringssystem for smarthus. Løsningen integreres i det elektriske anlegget i huset og gir huset smartere funksjoner, større sikkerhet og økt komfort. Systemet kan brukes til alt fra å fornye eksisterende installasjon, til påbygg, rehabilitering og oppussing så vel som til komplette nye installasjoner. Systemet er utviklet for bruk i boliger og mindre næringsbygg.

Tenk deg å kunne plukke opp mobilen for å sjekke energiforbruket, se bilder fra sikkerhetskameraer i sanntid eller kontrollere at komfyren er slått av? Med xComfort smarthusløsning kan du betjene et nesten hvilket som elektronisk utstyr ved hjelp av trådløse brytere og vår smarttelefon-app – enten du er på kontoret, på farten eller hjemme. xComfort-appen installerer du enkelt på nettbrett, iPhone og/eller Android-telefon.

Du kan stille inn persiennene i huset slik at de trekkes opp automatisk, eller la lyset imitere soloppgangen ved å lyse gradvis sterkere når det på tide å våkne. Se bilder fra sikkerhetskameraene i sanntid, sjekk at komfyren er slått av og simuler at noen er hjemme ved å automatisk styre belysningen når du er borte fra huset. Kjør i gang hjemmekinoen med et knappetrykk. Betjen alt fra hele rom til én og én lampe. Bruk bevegelsesfølere for å spare energi. Intelligent oppvarming og avkjøling betyr lavere strømregning og langt mer kontroll over temperaturen i ulike soner i huset. Det er derfor kanskje ikke så rart at mange regner xComfort som det beste smarthus-systemet tilgjengelig i Norge.

Smarthus
xComfort styringssystem for smarthus gir blant annet følgende fordeler:

• trådløs styring av lys og varme
• mindre strømforbruk
• design tilpasset din stil
• ingen skjemmende ledninger
• fjernstyring via sms, app eller web
• lengre levetid på lyspærer

Smarthusløsningen bygges opp med aktuatorer - mottagere som betjener de elektriske lastene lokalt der hvor lasten er, og trådløse sensorer - sendere i form av trykknapper, fjernkontroll, temperatursendere, osv. Aktuatorene som styrer lasten strømforsynes av nettet, mens de fleste sensorene blir forsynt av batteri. Dette gir et felles smarthus-system som styrer, samkjører og optimaliserer en rekke funksjoner i hjemmet, som eksempelvis lys, varme, solavskjerming og sikkerhet.

Fordi de små, trådløse enhetene er så lette å feste, glir de sømløst inn i boligen. Du trenger ikke foreta oppussing av leiligheten, legge nye ledninger eller sette opp skjemmende ledninger eller kabler. Våre små elektroniske enheter legges gjerne i vegg- eller takbokser slik at installasjonen ikke synes. Enkel installasjon av vår smarthusløsning betyr at du kan få løsningene opp og gå i løpet av timer, ikke uker. Tenk på enhetene våre som byggeklosser – det er bare å ta i bruk fantasien og være kreativ!

Komponentene tilknyttet anlegget har en svært lav sendereffekt. En mobiltelefon har til sammenligning 100 - 150 ganger større sendereffekt enn de trådløse komponentene, og sendingen fra en xComfort-komponent varer kun i noen millisekunder. Dette gjør at batteriene varer lenge - faktisk helt opp til 10 år på trykknappene, og 5 - 7 år på temperatursendere og fjernkontroll. Batteriene er standard typer, som med letthet kan skiftes av brukeren selv. Et optisk varsel gis når batteriet bør skiftes ut.

xComfort smarthusløsning kommuniserer på en trådløs, toveis kommunikasjonsbus som benytter frekvensen 868,3 MHz. Dette er et lukket frekvensbånd avsatt til byggautomatisering i Europa. Særskilte retningslinjer for bruk av frekvensen gjør at den ikke blir overbelastet, eller kan blokkeres. Rekkevidden er ca. 30 - 50 meter innendørs i et reisverksbygg, men en patentert funksjon for videreføring av signalet gjør at den praktiske rekkevidden blir vesentlig forlenget. Den valgfrie xComfort smarthus kontrolleren forbinder xComfort-systemet med ditt (W)LAN hjemme mot internett. Enten smarttelefonen er koblet til Smart Home Controller gjennom wifi-nettverket hjemme eller eksternt via internett, gir xComfort smarttelefon-appen full kontroll over huset.

Bruksområder for xComfort smarthusløsning

Lysstyring

Manuell betjening AV/PÅ eller dimming, tidsstyrt belysning, forhåndsbestemte lysnivåer eller scenarier og fellesstyring. Betjening fra ett eller flere steder. Opptil 32 sensorer kan styre en aktuator. Flere aktuatorer kan styres parallelt. En sensor kan styre uendelig mange aktuatorer. Les mer om lysstyring her!

Varmestyring

Styring av elektrisk oppvarming i form av panelovner eller varmekabel, eller vannbåren varme. Trådløse termostater eller temperaturfølere måler temperaturen, og styrer enten lasten direkte eller via sentralenheten Smart Home Controller. Sistnevnte brukes for å oppnå komplett varmestyring med energisparing og senkemuligheter med individuell tilpasning for hvert rom.

Trådløse termostater
Solavskjerming

Markiser og persienner kan styres både manuelt og automatisk i forhold til tid, lysnivåer og mer. Sikkerhetsfunksjoner mot å ta skade i sterk vind, nedbør etc. Aktuator for persiennestyring kan også brukes til andre elementer med bevegelse, som dør-/portautomtaikk, loftsvinduer, porter, bommer, lerret i møterom, gardintrekk osv.

Klima

Kjøling, luftfukter, samkjøring med ventilasjon, styring av røykavsug er blant elementene som kan integreres med Xcomfort smarthus-løsning. Les mer om klima og varmestyring her!

Sikkerhetsfunksjoner

Sikkerhet mot å glemme strykejern, kaffetrakter, komfyr og lignende kan legges inn som tidsstyring og/eller en del av fellesfunksjonene. Integrasjon mot alarmfunksjoner er også mulig. Eksempelvis kan det være smart å tenne belysning i gangsoner og alle soverom hvis brannalarmen løser ut, eller at utelyset blinker for å påkalle andres oppmerksomhet dersom innbruddsalarmen løses ut. Les mer om sikkerthetsfunksjoner her!

Fellesfunksjoner

Hovedbryter ved utgangsdøren kan slå av alt lys og andre uønskede laster når huset forlates, og tenne grunnbelysning i gangsonene når man kommer hjem. Tilsvarende funksjoner kan legges til som funksjoner flere steder i huset, som eksempelvis ved nattbordet. Andre nyttige smarthus fellesfunksjoner kan være å tenne svakt nattlys hele veien fra soverommet frem til badet hvis man må opp i mørket.

Fjernstyring

Med en app på din smarttelefon eller lesebrett har du kontroll på huset fra nær sagt hvor du måtte være. xComfort smarthus-app finnes til både iPhone og Android. I perioder med lengre fravær kan det være mye å spare på å senke temperaturen. Dette kan planlegges i en feriekalender i Smart Home Controller eller i Sensio-kontrolleren. Kommer man hjem tidligere enn først planlagt kan en fjernbetjene huset, slik at temperaturnivået er normalt når man kommer hjem. Med xComfort på hytta kan ankomsten forberedes på samme måte. Ikke bare oppvarmingen, men velkomstbelysningen også.

Tilstandsoversikt

Smart Home Controller gir den ønskede statusinformasjonen for huset til enhver tid. Her er det også mulig for brukeren å tilpasse tider og temperaturnivåer uten bruk av avanserte verktøy. En menybasert betjening og svært få betjeningsknapper gjør det enkelt for enhver å gjøre de tilpasninger som er nødvendig.

Smart Home Controller

Installasjon av smarthus – og pris

Selv om du kan foreta mindre endringer på egen hånd, må xComfort smarthus installeres og kjøres i gang av en godkjent elektriker.

Siden lanseringen i 2003 har xComfort blitt stadig mer populært i hele Europa. Bare i Norge er det nå mer enn 900 bedrifter som jobber med det trådløse smarthussystemet. Faktisk vokser antallet kvalifiserte installatører hele tiden. Det er for tiden nærmere 3000 elektrikere som er kvalifisert til å installere systemet i Norge. På grunn av enkelheten i systemet og det store utbudet av kvalifiserte installatører, skjer installasjonen av ditt nye xComfort-anlegg til en konkurransedyktig pris. Finn installatør nærmest deg!.

Før du kontakter en installatør kan du se igjennom nettsidene våre for å få ideer til smart automasjon for boligen din. Og ikke glem eventuelle andre eiendommer du måtte ha.