InfomailBe om tilbudFinn en installatør

Smarthusløsninger

Forestill deg at du sitter på hytta og og koser deg med en kopp kakao foran peisen. Du lurer kanskje på hvordan det står til hjemme? Med smarthusløsninger fra xComfort kan du sjekke energiforbruket, se bilder fra sikkerhetskameraer i sanntid eller kontrollere at komfyren er slått av. Med xComfort smarthusløsninger kan du betjene nesten hvilken som elektronisk artikkel ved hjelp av trådløse brytere og vår smarttelefon-app – enten du er på hytta, på farten eller hjemme. xComfort-appen finnes til alle smarttelefoner og nettbrett og den er enkel å installere.

Noen av fordelene med vår smarthusløsning:

• trådløs kontroll av lys og oppvarming
• mindre strømforbruk
• design etter din stil og smak
• Skjulte ledninger for et rent design
• fjernstyring via sms, app eller web
• lengre levetid på lyspærer

xComfort er et trådløst styringssystem for smarthus. Smarthusløsningen integreres i det elektriske anlegget i huset og gir huset smartere funksjoner, større sikkerhet og økt komfort for hele familien. Systemet kan brukes til alt fra å fornye eksisterende installasjon, til påbygg, rehabilitering og oppussing så vel som til komplette nye installasjoner. Systemet er utviklet for bruk i boliger og mindre næringsbygg.

Smarthusløsninger gjør livet til en lek

Du kan stille inn persiennene i huset slik at de trekkes opp automatisk, eller la lyset imitere soloppgangen ved å lyse gradvis sterkere når det på tide å våkne. Se bilder fra sikkerhetskameraene i sanntid, sjekk at komfyren er slått av og simuler at noen er hjemme ved å automatisk styre belysningen når du er borte fra huset. Kjør i gang hjemmekinoen med et knappetrykk. Betjen alt fra hele rom til én og én lampe. Bruk bevegelsesfølere for å spare energi. Intelligent oppvarming og avkjøling betyr lavere strømregning og langt mer kontroll over temperaturen i ulike soner i huset. Det er derfor kanskje ikke så rart at mange regner xComfort som det beste smarthus-systemet tilgjengelig i Norge.

Teknologien du får med xComfort

Våre små elektroniske enheter legges gjerne i vegg- eller takbokser slik at installasjonen av ditt smarthus ikke synes mer enn nødvendig.

Våre løsninger kan med letthet skaleres opp og ned, fra å styre en enkelt lampe til å gi et komplett smarthus som styrer lys, varme, solavskjerming og mer. Bare fantasien setter grenser for mulighetene du har med et smarthus fra xComfort.

xComfort smarthus kommuniserer trådløst på frekvens 868,3 MHz, i et lukket frekvensbånd reservert for byggautomasjonssystemer i Europa. Vi har utviklet systemet slik at det er trygt og sikkert. Kun godkjente personer vil kunne administrere smarthus systemet ditt.

Mange konfigurerer en knapp ved ytterdøren som med et enkelt tastetrykk setter smarthuset i “Bortemodus”, slik at all belysning, komfyren og andre apparater slås av og innetemperaturen senkes til et lavere nivå så du kan spare miljøet og lommeboka.

Selv om du kan foreta mindre endringer i systemet på egen hånd, må xComfort installeres og kjøres i gang av en godkjent elektriker i henhold til regelverket. Dette sikrer deg en velfungerende og sikker smarthusløsning

Uansett hvilken størrelse eller form hjemmet ditt har, har vi riktig produktpakke til deg. Bla gjennom og velg fra en av våre pakker, og ta steget inn i en ny verden av komfort med et smarthus fra xComfort.

xComfort smarthusløsning kommuniserer på en trådløs, toveis kommunikasjonsbus som benytter frekvensen 868,3 MHz. Dette er et lukket frekvensbånd avsatt til byggautomatisering i Europa. Særskilte retningslinjer for bruk av frekvensen gjør at den ikke blir overbelastet, eller kan blokkeres. Rekkevidden er ca. 30 - 50 meter innendørs i et reisverksbygg, men en patentert funksjon for videreføring av signalet gjør at den praktiske rekkevidden blir vesentlig forlenget. Den valgfrie xComfort smarthus kontrolleren forbinder xComfort-systemet med ditt (W)LAN hjemme mot internett. Enten smarttelefonen er koblet til Smart Home Controller gjennom wifi-nettverket hjemme eller eksternt via internett, gir xComfort smarttelefon-appen full kontroll over huset.

Slik kan du benytte xComfort smarthusløsning

Lys og varmestyring

Manuell betjening AV/PÅ eller dimming, tidsstyrt belysning, forhåndsbestemte lysnivåer eller scenarier og fellesstyring. Betjening fra ett eller flere steder. Opptil 32 sensorer kan styre en aktuator. Flere aktuatorer kan styres parallelt. En sensor kan styre uendelig mange aktuatorer.

Styring av elektrisk oppvarming i form av panelovner eller varmekabel, eller vannbåren varme. Trådløse termostater eller temperaturfølere måler temperaturen, og styrer enten lasten direkte eller via sentralenheten Smart Home Controller. Sistnevnte brukes for å oppnå komplett varmestyring med energisparing og senkemuligheter med individuell tilpasning for hvert rom.

Klimastyring og Solavskjerming

Kjøling, luftfukter, samkjøring med ventilasjon, styring av røykavsug er blant elementene som kan integreres med Xcomfort smarthus-løsning.

Markiser og persienner kan styres både manuelt og automatisk i forhold til tid, lysnivåer og mer. Sikkerhetsfunksjoner mot å ta skade i sterk vind, nedbør etc. Aktuator for persiennestyring kan også brukes til andre elementer med bevegelse, som dør-/portautomtaikk, loftsvinduer, porter, bommer, lerret i møterom, gardintrekk osv.

Sikkerhet

Sikkerhet mot å glemme strykejern, kaffetrakter, komfyr og lignende kan legges inn som tidsstyring og/eller en del av fellesfunksjonene. Integrasjon mot alarmfunksjoner er også mulig. Eksempelvis kan det være smart å tenne belysning i gangsoner og alle soverom hvis brannalarmen løser ut, eller at utelyset blinker for å påkalle andres oppmerksomhet dersom innbruddsalarmen løses ut.

Nyttige fellesfunksjoner

Hovedbryter ved utgangsdøren kan slå av alt lys og andre uønskede laster når huset forlates, og tenne grunnbelysning i gangsonene når man kommer hjem. Tilsvarende funksjoner kan legges til som funksjoner flere steder i huset, som eksempelvis ved nattbordet. Andre nyttige smarthus fellesfunksjoner kan være å tenne svakt nattlys hele veien fra soverommet frem til badet hvis man må opp i mørket.

Fjernbetjening av ditt hjem

Med en app på din smarttelefon eller lesebrett har du kontroll på huset fra nær sagt hvor du måtte være. xComfort smarthus-app finnes til både iPhone og Android. I perioder med lengre fravær kan det være mye å spare på å senke temperaturen. Dette kan planlegges i en feriekalender i Smart Home Controller eller i Sensio-kontrolleren. Kommer man hjem tidligere enn først planlagt kan en fjernbetjene huset, slik at temperaturnivået er normalt når man kommer hjem. Med xComfort på hytta kan ankomsten forberedes på samme måte. Ikke bare oppvarmingen, men velkomstbelysningen også.

Tilstandsoversikt

Smart Home Controller gir den ønskede statusinformasjonen for huset til enhver tid. Her er det også mulig for brukeren å tilpasse tider og temperaturnivåer uten bruk av avanserte verktøy. En menybasert betjening og svært få betjeningsknapper gjør det enkelt for enhver å gjøre de tilpasninger som er nødvendig.

Installasjon av smarthus – og pris

Selv om du kan foreta mindre endringer på egen hånd, må xComfort smarthus installeres og kjøres i gang av en godkjent elektriker.

Siden lanseringen i 2003 har xComfort blitt stadig mer populært i hele Europa. Bare i Norge er det nå mer enn 900 bedrifter som jobber med det trådløse smarthussystemet. Faktisk vokser antallet kvalifiserte installatører hele tiden. Det er for tiden nærmere 3000 elektrikere som er kvalifisert til å installere systemet i Norge. På grunn av enkelheten i systemet og det store utbudet av kvalifiserte installatører, skjer installasjonen av ditt nye xComfort-anlegg til en konkurransedyktig pris.

Før du kontakter en installatør kan du se igjennom nettsidene våre for å få ideer til smart automasjon for boligen din. Og ikke glem eventuelle andre eiendommer du måtte ha.