InfomailBe om tilbudFinn en installatør

Otto får seg smarthus

Otto fra Sinnasnekkeren har skaffet seg smarthus; det vil si, det gamle huset har blitt oppgradert til et smarthus. Sjekk alle episodene under for å finne ut enda mer av hva smarthus er og hva xComfort kan tilby.

Otto får seg smarthus

Otto, kjent fra Sinnasnekkeren har fått seg smarthusløsning fra xComfort. Det vil si, det gamle huset har blitt oppgradert til en smarthus.

Hva er egentlig en smarthusløsning fra xComfort? Dette er et trådløst styringssystem for det elektriske anlegget i huset, og gir boligen større sikkerhet og økt komfort. Smarthusteknologien gjør det mulig å styre belysning, oppvarming, solavskjerming, klimaanlegg og sikkerhetsfunksjoner i hjemmet, og styres gjennom xComfort-appen. xComfort smarthusteknologi er bygget på aktuatorer, mottakere som betjener de elektriske lastene lokalt hvor laset er, samt trådløse sensorer, sendere i form av trykknapper, fjernkontroller og temperatursendere. Finn ut hvilke funksjoner Otto har fått til sitt hjem gjennom smarthusteknologien, og hvordan han sparer både tid, penger samt øker sikkerhet og komforten gjennom xComfort sin smarthusløsning.

Episoder

1. Innføring i smarthus

2. Smarte lys i huset

3. Smart varme i huset, spar strøm og oppretthold komforten

4. Smarte sikkerhetstiltak

5. Xtra komfort med xComfort

 • 1. Innføring i smarthus

  Smarthusteknologien fra xComfort gjør det mulig å styre hele huset fra en app. Alt fra lys og varme i huset, til inngang- og garasjeporten. Det er til og med mulig å få varsel på telefonen når posten har kommet i postkassen. Otto fra Sinnasnekkeren vil styre alt i huset, og benytter seg av xComfort sine visningsboliger.

  xComfort sine visningsboliger demonstrerer hvilke smarte løsninger som kan aktiveres gjennom en smarthusløsning. Med kun ett tastetrykk er det mulig å sette boligen i det moduset som er ønskelig, og gjennom ulike brytere er det mulig å styre volum på musikk, eller om det er radio eller Spotify som skal spilles. Mange konfigurerer en knapp ved ytterdøren som med et enkelt tastetrykk setter huset i “Bortemodus”, slik at all belysning og komfyren slås av og innetemperaturen senkes til et lavere nivå. Alle disse funksjonene og mer får er integrert i en smarthusløsning fra xComfort. Vi tenker på ditt hjem, miljøet og din lommebok.

 • 2. Smarte lys i huset

  Lysstyring er en sentral funksjon i smarthusløsningen til xComfort. Med enkel lysstyring fra smarthusløsningen er det mulig å lage belysningsprofiler for en rekke anledninger; fra å lese i sofaen, til barneselskap eller hjemmekino. Ved å definere soner for belysning i hjemmet, kan lysstyringen aktiveres under én bryter, og denne bryteren kan plasseres hvor som helst på veggen, slik at den er tilgjengelig for alle i hjemmet. Masterknapper kan plasseres ved inngangsdøren og ved sengen for å slå av alle lys, dempe varme samt skru av kaffetrakteren, strykejern, komfyr, med mer.

  Lysstyring med en smarthusløsning gjør det også mulig å få bedre kontroll over energiutgiftene med praktiske analysefunksjoner i xComfort-appen. Her vises hvilke lyskilder og enheter som trekker mest og minst strøm, og innstillinger for å redusere strømforbruket. Strategiske plasserte følere kan se om det er noen hjemme så temperaturen og belysningen justeres tilsvarende.

 • Finn din xComfort installatør her

  Vil du holde deg oppdatert på nyheter fra xComfort? Følg oss på Facebook: xComfort

  Ønsker du et tilbud av smarthusløsningen? Besøk oss her

  Få inspirasjon og meld deg på vår xComfort nyhestbrev

  Les mer om lysstyring her

  Besøk oss på www.xcomfort.no

  ^Tilbake til episoder

 • 3. Smart varme i huset, spart strøm og oppretthold komforten

  Med varmestyring fra xComfort er det enkelt å styre elektrisk oppvarming i form av panelovner, varmekabel eller vannbåren varme. Trådløse termostater eller temperaturfølere måler temperaturen, og styrer lasten direkte eller via sentralenheten Smart Home Controller. Sist nevnt brukes for å oppnå komplett varmestyring med energisparing, og senkemuligheter med individuell tilpasning for hvert rom i huset. Smarthus med varmestyring fra xComfort lærer hvordan svingninger i utetemperaturen påvirker innetemperaturen, og kan justere seg i henhold til døgnet. Via xComfort-appen er det mulig å legge inn tidsrom for når temperaturen skal justeres opp eller ned, slik at energiforbruket blir lavere. En smarthusløsning gjør det også mulig å styre ventilasjonen med luftkvalitetsfølere, som for eksempel på badet.

  Med varmestyring fra gjennom smarthusteknologien kan det enkelt defineres ulike klimasoner i hjemmet, da enkelte deler av huset brukes mindre og trenger dermed ikke oppvarming i like stor grad som resten av huset. Penger spart, og mindre sløsing med energi.

 • Finn din xComfort installatør her

  Vil du holde deg oppdatert på nyheter fra xComfort? Følg oss på Facebook: xComfort

  Ønsker du et tilbud av smarthusløsningen? Besøk oss her

  Få inspirasjon og meld deg på vår xComfort nyhestbrev

  Les mer om varmestyring her

  Besøk oss på www.xcomfort.no

  ^Tilbake til episoder

 • 4. Smarte sikkerhetstiltak

  Et smarthussystem gir sikkerhet og trygghet i hjemmet. For å kunne reise bekymringsløst på ferie, eller vite at barna et rygge når de er hjemme alene, er det ulike sikkerhetstiltak som er nødvendige. Sikringsskapet i huset er viktig å holde oppdatert, og digitale jordfeilbrytere fra Eaton er nettopp det som skal til for å øke sikkerheten. De trenger ingen betjening for å forsikre om at funksjonen er i varetatt, og jordfeilbryteren viser hele tiden status på anlegget (grønt eller rødt lys). For å øke sikkerheten maksimalt er overspenningsvern nødvending (og et krav i nye boliger) – da 90% av overspenning faktisk kommer fra nettleverandører, og ikke lynnedslag.

  Med et smarthus er det mulig å få push-varsel på mobilen når en sikring går, for eksempel på en fryser eller kjøleskap. I tillegg vil en installasjon av vannlekkasjesensor stoppe eventuelle lekkasjer som skjer på kjøkkenet og gi push-varsel. Mindre stress og bekymringer når man skal reise bort på ferie. xComfort smarthusløsning er din sin egen digitale butler som alltid er våken – enten du er hjemme eller ikke.

 • 5. Xtra comfort med xComfort

  Otto fra Sinnasnekkeren har endelig fått xComfort smarthusløsning installert i sitt hjem. Løsningen inneholder alt fra å styre radiatorene, varme på badet, kjøkkenet, lysdimming til forskjellige brytere. I tillegg har han installert bevegelsessensor som gir beskjed rett på mobilen om noe dukker opp samt at han kan styre alle fem garasjeportene fra xComfort-appen, uten å forlate huset.

  Otto sparer energi ved å bruke lysstyring fra smarthusløsningen, og han beskytter TV og elektronikk fra eventuelle lynnedslag ved å bruke et Protection Box fra Eaton.

  xComfort er et innovativt smarthussystem som kan tilpasses ut ifra egne behov. Man kan starte i det små, og bygge ut etter som behovene øker. Føl deg trygg, og øk både sikkerhet og komfort i ditt eget hjem! Gjør som Otto, invester i en smarthusløsning fra xComfort.